Някои уловки при закупуване на плазмен телевизор


Като приятна задача може да се определи всяка покупка на плазмен телевизор. Първо, защото ще внесете в дома си нещо, което е последен писък на модата и второ, защото всяка нова покупка носи някакво удовлетворение. Някои експерти обаче са на мнение, че дори и такава приятна покупка, каквато е покупката на плазмен телевизор, крие някои рискове и потребителите трябва да бъдат нащрек, когато избират новият си плазмен телевизор.

Първо условие при покупка на плазмен телевизор

Не робувайте на мнението, че възможно най-големият екран, е и възможно най-добрият избор за вас. Ако условията във вашия дом предразполагат да стоите близо до екрана, ви е необходим плазмен телевизор с по-малък дисплей. В противния случай, няма да успеете да се насладите истински на картината. Напълно възможно е също така и да изморите очите си изключително бързо. Формулата, която препоръчват специалистите при определянето на разстоянието от вас до телевизора, е то да е меджу 1.5 и 2.5 пъти размера на дисплея.

Второ условие при покупка на плазмен телевизор

Заложете на цялостното качество на картината на избрания от вас плазмен телевизор. В някои от обектите в търговската мрежа, се предлага на клиентите да погледната монитора от изключително близко разстояние и така да се уверят в качеството. А какъв е смисълът, при положение, че у дома ще гледате от по-далечно разстояние. За вас е важно качеството на цялата картина, а не на отделните детайли.

Трето условие при покупка на плазмен телевизор

Поинтересувайте се по-подробно за допълнителните функции на избрания от вас плазмен телевизор. Това важи най-вече за тези от вас, които искат плазмен телевизор, свързани с интернет. В никакъв случай не се доверявайте само на лепенката с надпис “Internet-ready”, защото тя не е гаранция, че ще можете да гледате сайтовете за видеоклипове. А относно ползване на Skype – това е възможно при изключително малка част от предлаганите на пазара плазмени телевизори.

Четвърто условие при покупка на плазмен телевизор

Преди да кажете “Да, искам да закупя този плазмен телевизор”, помислете с какво ще го превозите до вашия дом. Ако магазинът, от който пазарите осигурява транспорт, значи проблемът ви е решен. Ако обаче сте избрали плазмен телевизор с огромен екран, първо помислете дали ще се събере във вашия автомобил.